Příběh 2. ročníku

23 Zář

Sto let po prvním ročníku se opět mágové sjíždí do svého magického města Ateran. Jeho Společenství si získalo mezitím slávu i respekt okolních vládců a stalo se velkou autoritou ve věcech magie v celém známém světě. Jak vliv Ateranu rostl, přišla nutně na řadu politika. Čarodějové Společenství z různých koutů světa se vydali jako každý rok do Ateranu, aby jejich mladší kolegové obhájili své akademické tituly mistrů a arcimágů. Ale to je jen předehra pro politický boj, který se možná na sněmu strhne. Je rok 273 dračího letopočtu.

Ve hře není nic menšího než Stín – záhadná magická síla. Problémy ohledně jeho definice přetrvávají již od dob, kdy před sto lety došlo k vraždě několika čelních představitelů Sluneční církve právě z rukou uctívačů Stínu. Brzy poté se objevilo, že Stín je nejen víra, ale i magická síla, která narušuje učení o heptagramu. Vzhledem k různým katastrofám je magie Stínu v šedé, ba až ve stínové zóně. Její výuka je sice tolerována, ale veřejně před běžnými lidmi je považována za herezi a panovníkům se často zamlčuje, kolik mágů se jí věnuje.

Ve stejně nezáviděníhodné pozici jsou přitom ale i mágové jedné ze sedmi legitimních sil heptagramu. Na dalekém východě nedávno jeden kult mágů smrti, tedy nekromantů, sebral armádu nemrtvých a založil pod vládou lichů své Liché impérium. I magie smrti je tedy problematická, byť zatím není tak zpochybňována, a to i díky kuriózní existenci jednoho malého státečku, kde je zde zvykem všechna důležitá rozhodnutí konzultovat s prarodiči. V případě, že jsou mrtví, zavolá se mág smrti, proběhne konzultace a mrtvý se poté vrátí do hrobu… Mágové smrti mají proto pro své kolegy pochopení.

Svět tedy od čarodějů žádá, aby jasně řekli, zda je Stín zlý, anebo jsou jen někteří uživatelé Stínu zlí. Neboť podstatná část mocných arcimágů sama Stín praktikuje, bude se nejspíš jednat o třaskavé jednání.

Oběma stranám konfliktu se ale zkomplikovala cesta jak do sněmu získat sobě věrné nové mistry. Starý magilos, který po léta vybíral všechny mistry a arcimágy, zemřel. Všichni se tak na velký termín zkoušek na mistry a arcimágy sjíždí dříve, aby uctili jeho památku. Sněm ale bude muset napřed probrat, jak vůbec nové mistry a arcimágy vybírat.

Vzhledem k tomu, že starý magilos údajně nové arcimágy vybíral podle toho, kdo měl větší kus zeleniny v kapse, prosazuje část společenství, aby se výběr magilosem zrušil. Část mágů ale v systému chce pokračovat, jiná frakce chce spolehlivější systém pomocí jiného zvířete. Je jasné, že jakékoli řešení si vyžádá výpravy do tajemných jeskyní pod univerzitou, protože mládě magilosa již nikdo neviděl desítky let… Kdoví, co tam mágové najdou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *