Příběh 1. ročníku

20 Zář

Píše se rok 172 od založení Dračí říše a všichni čarodějové již několik let ví, že se musí něco udělat. A to rychle. Poslední léta totiž byla bohatá na magické katastrofy. Při té největší se pokusil jeden polonáboženský kult magiků cosi vyvolat, což způsobilo sežehnutí celého kraje podivným magickým ohněm. Ani draci krále Kervena II. by nezvládli takovou spoušť. Zároveň se objevila podivná magická síla, obvykle nazývaná Stín, jejíž uživatelé stáli za smrtí několika představitelů Sluneční církve. Totálně roztříštění mágové, dílem sloužící místním pánům a vládcům, dílem žijících na okraji civilizace, nezajímajíce se o zbytek světa, nevěděli, jak na nové hrozby odpovědět. Nakonec pomohla náhoda.

Vážená (130 kg) vévodkyně Fruktilda, paní malé země skládající se z městečka Ateran, zachovalého paláce a několika usedlostí, se z náhlého hnutí mysli rozhodla před smrtí změnit závěť a odkázala svoji zemi magickému společenství. Nápad jistě dobrý, výsledky nebyly dobré. Fruktilda totiž zapomněla, že žádné jednotné magické společenství neexistuje.

Přestože mágům se může vyčítat mnoho věcí, nedostatek ambicí mezi ně rozhodně nepatří. Šance získat město, ve kterém by si mágové sami vládli, navíc ležící nad magickým zřídlem, to si nikdo nemohl nechat ujít. Správce dědictví a mistr mág v jedné osobě proto obeslal své kolegy z různých království. Společně se rozhodli zorganizovat první magickou konferenci, na které by se snad mělo podařit rozetnout většinu problémů.

Šance, že vše dobře dopadne, je možná větší, než se zdá. Samotní svolavatelé totiž nechtějí přijít o svá teploučká místečka u královských dvorů, a tak bude záležet především na čarodějích, kteří se dostaví, jak bude vypadat vláda nad vznikající magickou univerzitou i nad městem.

Na druhou stranu, před mágy stojí mnoho problémů. Nové objevy na poli gastromancie nejspíše překryje debata o podstatě Stínu a jeho uživatelů, nebo nedávný incident se zničením jednoho kraje pomocí magického plamene. Sjednocení by si zasloužila i ta plejáda nejrůznějších učení o typech magie. Především ale mágové musí přijít na způsob, jak efektivně trestat odpadlíky vyvolávající pomocí magie chaos. Protože jinak může kouzelnictvo potkat také drobná genocida.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *